Het materiaal

Het materiaal

De pannen worden volgens een speciaal door ons ontwikkeld procédé gefabriceerd in Italie.
De body van de pan is gemaakt van aluminium in cobinatie met andere materialen die de warmte opnemen, geleiden en vasthouden. Deze unieke legering geeft optimale bakresultaten gekoppeld aan energiezuinig bakken en braden.

De bodem
De bodem is dikker dan de wand van de pan en zo hoort het ook; u bakt tenslotte op de bodem. Tevens onstaat hierdoor geen spanning in de bodem en dat voorkomt kromtrekken. Wiebelende kromgetrokken pannen behoren voorgoed tot het verleden! De dikke bodem functioneert daarnaast als warmtebuffer en dat bespaart ook nog eens op de energiekosten.

De buitenkant
De pan ziet er niet alleen mooi uit bij aankoop maar blijft dat ook in het gebruik, mits u hem niet in de vaatwasser schoonmaakt. Hierdoor kunnen verkleuringen optreden. De flex-emaille afwerking is zeer duurzaam en bestand tegen stoten en krassen. De pan is dan ook gemakkelijk schoon te houden met alleen heet water en een afwasborstel of spons.

De binnenkant
De binnenkant van de pan bestaat uit verschillende componenten, ontwikkeld aan de hand van de laatste technologische inzichten. De schittering in de pan komt door de leisteen die in de pan is verwerkt. Leisteen is hard en vettig, een paar druppeltjes olie of vet is al voldoende om te bakken. Alle componenten in de pan hebben stuk voor stuk specifieke eigenschappen. De combinatie van deze componenten zorgt voor een uitstekend bak- en braadresultaat.

Al deze unieke eigenschappen maakt dat BRAET pannen tot wel 5 keer langer meegaan dan de meeste andere pannen. Daarom worden BRAET pannen al sinds 1982 met veel succes vekocht.


Daarom is ons Motto:Braet uw vertrouwen waard!